Volop prijzen en een nieuwe Federatievoorzitter op gezellige Kampong nieuwjaarsontvangst

Op de druk bezochte, sfeervolle nieuwjaarsontvangst, waar door voorzitter Stan Beelen werd stilgestaan bij het overlijden van Jan Willem Biegelaar en Paul Litjens, werd terug gekeken op een sportief 2023. Prijzen waren er voor de sportploeg van het jaar Rolstoelhockey 1 die Kampioen werd in de hoofdklasse. De Tinus Welle prijs voor de vrijwilliger van het jaar werd uitgereikt aan Jos Duyx die enorm veel zaken op Kampong vrijwillig oppakt.

Na afloop van de prijsuitreiking werd Stan zelf in de fraaie bloemen van Nicole gezet als dank voor zijn voorzitterschap omdat hij het stokje doorgeeft aan de nieuwe Federatievoorzitter Barbara Burgering.  

Kampong Sporter van het Jaar 2023: Lars Balk


De eervolle prijs van Kampong Sporter van het Jaar ging naar de aanvoerder van Kampong Hockey Heren 1 en Oranje speler Lars Balk. De Verkiezingscommissie had dit jaar een zware dobber.

Het was een uitzonderlijk mooi sportjaar voor Kampong en Kampong spelers. Zo promoveerde Kampong Voetbal 1 naar de Derde Divisie met een legendarische rol voor de Sporter van het jaar 2022, Daan Groot Zwaaftink. Maar ook bij hockey was het een succesvol jaar. Luna Fokke behaalde een gouden medaille op het WK, net als maar liefst 6 mannen van Kampong Hockey. Terrance Pieters, Jonas de Geus, Derck de Vilder, Jip Jansen, Duco Telgenkamp en Lars Balk. De Oranje mannen begonnen 2023 goed met Brons in januari op het WK in India, winst in de ProLeague in juli en in augustus de Europese titel in Mönchengladbach aan toe. Ook bij Kampong Handbewogen, speelde Willeke Cooke-Kemp een belangrijke rol in de successen van zowel Kampong als Oranje.

De uiteindelijke winnaar van dit jaar is Lars Balk. Zijn jarenlange, belangrijke bijdrage bij Kampong en Oranje in de verdediging en als stopper van een dodelijke strafcorner, alsmede zijn rol als aanvoerder van Kampong 1, maken dat hij een verdiende winnaar is geworden. We feliciteren Lars van harte, net als Willeke en Luna. Alledrie groeien uit tot clubicoon en inspiratie voor velen met een blauw hart. 

Sponsors Kampong sporter van het jaar

De prijzen voor de Kampong Sporter van het jaar en de genomineerden, bestaand uit een geldbedrag, worden dit jaar mogelijk gemaakt door Hans Advocaten en Bas Makelaars. 

Het Utrechtse advocatenkantoor Hans Advocaten is gespecialiseerd in familie- en erfrecht. De juristen van Hans Advocaten helpen graag bij echtscheidingen, alimentatiegeschillen, omgangskwesties en bewind en afwikkeling van nalatenschappen. www.hansadvocaten.nl  

Bas Makelaars is al langer sponsor van deze prijs en zeker geen onbekende op de Utrechtse woningmarkt. In 2009 namen de makelaars Joost Bender en Martijn Ankersmit het al 40 jaar bestaande De Gier makelaars over en veranderden de naam in Bas Makelaars. Zij werken als aankoop- en verkoopmakelaar en zijn gevestigd aan de Voorstraat in Utrecht. www.basmakelaars.nl  

* Online zijn alle winnaars tot nu toe te vinden: Sportman/vrouw van het jaar– SV Kampong