Gezond, sportief en duurzaam

Sporten, gezondheid en duurzaamheid zijn de speerpunten voor Kampong. Ons nieuwe clubhuis is als een van de eerste panden in Utrecht al grotendeels van het gas af en wordt verwarmd door warmtepompen die goeddeels hun energie van de zonnepanelen op het pand krijgen. Met onze partners leggen we ook nieuwe accenten zodat we innovatief en vooruitstrevend zijn.

Tenzing en Kampong

 

Kampong en RABO bank delen de missie om het clubhuis van Kampong tot de gezondste van Nederland te maken. In deze lijn past ook de samenwerking tussen Tenzing en Kampong: Tenzing is leverancier van een energy drink op natuurlijke basis en de bedrijfsfilosofie steunt volledig op duurzaamheid. Luna Fokke en Terrance Pieters van Hockey dames en heren 1 ondersteunen de promotie van Tenzing en figureren op de raamposters die het clubhuis sieren. Meer over de achtergrond van Tenzing tref je hier aan.

Kampong zamelt petflesjes in

Per 1 juli a.s. wordt het statiegeldsysteem uitgebreid en komt er ook statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en waters. Kampong heeft zich als een van de eerste verenigingen in Nederland aangemeld als inname punt voor deze flessen. De opbrengst van de ingenomen flessen wordt besteed aan diverse projecten op Kampong die ten goede komen aan de sport. Bovendien wordt de afvalstroom door het inleveren van de flessen verminderd, een doel dat Kampong van harte ondersteund.

Op de site van de Duurzame Sportsector staat een achtergrond verhaal over de missie van Kampong om meer dan alleen een sportvereniging te zijn, het hele verhaal tref je hier aan.

RABO bank en Kampong
In samenwerking met RABO bank streven we met onze horecapartner Nummer Veertien erna onze sporters en bezoekers te voorzien van gezonde voeding. Rabobank en Kampong Hockey werken al meer dan 20 jaar samen en hebben hun samenwerking onlangs versterkt op het gebied van top- en breedtehockey, de business club, het nieuwe clubhuis en nieuwe hoofdveld met tribune en maatschappelijke initiatieven. Per 2020 is deze samenwerking uitgebreid met het sponsoren van Kampong Voetbal.

Binnen Kampong is een werkgroep waar ook sporters deel van uit maken continu met horecapartner Nummer Veertien bezig om het aanbod vanuit de keuken verantwoord en gezond te houden. Nieuwe gerechten en gezonde, vegetarische snacks sieren nu de menukaart en ook lokaal duurzaam aanbod wordt toegevoegd. RABO bank wil samen met Kampong toonaangevend zijn als duurzame en gezonde sportvereniging.

Heineken en Kampong
De sponsoring van Kampong door Heineken is een partnership op een sportieve basis. De kracht van het merk Heineken past perfect bij alles waar Kampong voor staat: plezier, sportiviteit en maatschappelijk verantwoord. In samenwerking met de horecapachters wordt de focus op HEINEKEN 0.0 gelegd; het eerste smaakvolle alcoholvrije bier dat past bij de doelstelling van Kampong om bewust om te gaan met drank en voeding.

Zo start bij Kampong de pilot waar HEINEKEN 0.0 op tap wordt aangeboden, ook werken we aan meer zichtbaarheid van HEINEKEN 0.0 in en om het pand zodat de natuurlijke vraag naar alcoholvrij wordt bijgesteld.

Vrumona en Kampong
Vrumona in Bunnik, leverancier van frisdranken als Pepsi Max, Lipton icetea en Sourcy bronwater, is al jarenlang een business partner en sponsor van Kampong. Het contract met Vrumona voor de samenwerking is onlangs verlengd waarbij we de komende jaren met onze horecapartners nog meer gaan inzetten op gezonde dranken met minder suiker. Ook zal Kampong de partner zijn voor het lanceren van Tenzing, een nieuwe sportdrank op basis van natuurlijke bestanddelen.

Twelve en Kampong
Twelve is een bekende leverancier van allerlei zaken die het functioneren van een sportvereniging vergemakkelijken als kassasystemen, indoor automaten, bestelautomaten en koffiemachines. Nieuw is dat Twelve ook LED veldverlichting aanbiedt. LED verlichting heeft als voordeel een betere lichtopbrengst zodat er veiliger gesport kan worden. Daarnaast blijft de lichtopbrengst van de lampen constant, gaan ze nauwelijks kapot en zorgen voor minder overlast op de omgeving. Ook verbruiken ze tot 65% minder energie, zeker als ze zijn aangesloten op de wedstrijd-/training- en baanreserveringsschema’s en zijn makkelijk met een app te bedienen.

De voetbalvelden, tennisbanen en hockeyvelden zijn inmiddels van deze innovatieve verlichting voorzien.

Vivara en Kampong
Net voor het broedseizoen 2021 begint voorziet Vivara het sportpark van Kampong van voorzieningen om de biodiversiteit en natuurbeleving te bevorderen. Daarvoor zijn er meer dan 70 nestkasten geplaatst voor koolmezen, 2 spreeuwentillen, een aantal vleermuiskasten en voorzieningen voor egels en marters. Daarnaast zijn 7 insectenhotels geplaatst en wordt de beplanting aangepast en komen er extra bloembakken.Ook wordt er educatieve bebording geplaats om de vele wekelijkse bezoekers van het terrein te informeren over het samenwerkingsproject en het nut van de getroffen voorzieningen. Kampong sluit hiermee aan bij het beleid van de gemeente om sportparken groener te maken en de biodiversiteit daar te vergroten. Het onderhoud van de alle voorzieningen voor dieren en insecten en bloemen en planten verzorgt Kampong in samenwerking met Vivara.

Watertappunten
Sporten vraagt om een goede waterhuishouding, daarom zijn op diverse punten op het terrein Join the Pipe watertappunten geplaatst. Join the Pipe zet voor ieder punt dat in Nederland wordt geplaatst ook een punt in Afrika.

Genderneutrale toiletten
Kampong streeft inclusiviteit na, sport verbindt en staat open voor iedereen. Daarom hijsen we jaarlijks de regenboogvlag en hebben we een aantal genderneutrale toiletten. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen op Kampong en thuis is het toilet toch ook altijd genderneutraal?

Nieuwe grote fietsenstalling
Fietsen is gezond en gemakkelijk, de meeste sporters komen daarom ook al op de fiets naar Kampong. Om alle fietsen goed kwijt te kunnen is, met de oude fietsenrekken uit het stationsgebied, een ruime fietsenstalling bij beide ingangen aan de Laan van Maarschalkerweerd en de Mytylweg aangelegd. Hier kan iedereen ruim zijn fiets stallen, maak daar gebruik van omdat bij de velden fietsen tot overlast leiden en ook voor nooddiensten het terrein goed toegankelijk moet blijven.

Sporten op Kampong staat voor gezond en plezier, in een veilige, duurzame omgeving.