Gezond, sportief en duurzaam

Sporten, gezondheid en duurzaamheid zijn de speerpunten voor Kampong. Ons nieuwe clubhuis is als een van de eerste panden in Utrecht al grotendeels van het gas af en wordt verwarmd door warmtepompen die goeddeels hun energie van de zonnepanelen op het pand krijgen. Met onze partners leggen we ook nieuwe accenten zodat we innovatief en vooruitstrevend zijn.

Kampong stopt met roken

Per augustus 2023 worden alle sportparken in Utrecht rookvrij, hier lopen we wat voor op landelijke regelgeving die volgend jaar van kracht wordt. Bij Kampong doen we al enige tijd mee aan de Rookvrije Generatie dus het rookvrije sportterrein wordt een logische volgende stap.

Om het stoppen met roken gemakkelijker te maken organiseert Kampong voor haar leden in samenwerking met ikstopermee een cursusavond op woensdag 14 juni van 18.00 tot 22.30 in het clubhuis van Kampong Cricket op de Mytylweg 17. Ikstopermee is een effectieve cursus die op een intelligente wijze inzicht geeft in de tabaksindustrie en met handige info het stoppen met roken vergemakkelijkt (succesgarantie van bijna 70% en herhalingscursus bij geen succes).

Graag werken we mee om onze leden gezond te houden en ons terrein rookvrij, daarnaast is het een extra stimulans om met Kampongers samen de cursus te volgen. Dus fervente rokers van harte welkom.

Nieuwe, waterloze urinoirs 

Bij de helft van onze sporters is bekend dat het centrale herentoilet niet de friste en sjiekste plek op Kampong was. In de tijd van de bouw van het nieuwe clubhuis is daar voor een praktische oplossing gekozen die met de kennis van nu wat detoneerde met de rest van het clubhuis.

Inmiddels is dit hersteld en is de plasbak vervangen door 6 waterloze urinoirs. Milieuvriendelijk en fris, passend in de strategie van het duurzame clubhuis van Kampong. Ook in aanschaf waren deze nu haalbaar vanuit een combinatie met advertenties in de schermen. Kom het toilet bezoeken en hier kun je meer over de toiletten en de techniek daarachter lezen.

Kampong actief op Gezonde Ideeën Festival

Als eerste Utrechtse sportvereniging heeft Kampong zich vorig jaar aangesloten bij het Gezondheidspact Utrecht. Het pact is een netwerk van verschillende Utrechtse organisaties , variërend van UMC Utrecht, Utrecht Natuurlijk en wijkorganisaties tot de Rabobank, met als gemeenschappelijk doel een gezond en leefbaar Utrecht.

Vorige week donderdag kwamen de verschillende initiatieven bij elkaar bij het ’Gezonde Ideeën Festival’, met als thema mentale gezondheid. Namens Kampong hebben Salim Benali en Gerard Hoskens een presentatie gegeven over de gezonde leefstijl binnen onze vereniging. Een concept waarbij mentale gezondheid, beweging en voeding niet los van elkaar te zien zijn.

Er werd o.a. verteld over het gezonde voedingsaanbod in het clubhuis van Kampong, een project in samenwerking met Rabobank en de verschillende initiatieven op het gebied van beweging. Tijdens de presentatie pitchte Salim ook zijn idee voor een mobiele smoothiebar op sportverenigingen in Utrecht.

 

Gezonde BBQ bij Nr.14 op Kampong

Bij het einde van het seizoen kijken veel teams uit naar een gezellige teamafsluiting. Nummer Veertien op Kampong speelt hier, binnen het RABO bank gezonde clubhuis project, op in met de nieuwe BBQ arrangementen.

De BBQ is nu gezonder aangepast met maiskolven, watermeloen slices en sauzen op yoghurtbasis. Lekker en gezond kan goed samengaan,  je BBQ bij Nummer Veertien boek je hier .

Kampong hub voor Tier deelfietsen en scooters

De Gemeente Utrecht heeft een contract met Tier gesloten om de stedelijke mobiliteit met elektrische deel-fietsen en scooters een andere benadering te geven. Tier levert gemakkelijke, toegankelijke en betaalbare mobiliteit. Dit sluit naadloos aan bij de duurzaamheid doelstelling  en het promoten om op de fiets naar Kampong te komen.

Daarom is Kampong nu een hub voor Tier (begin van de fietsenstalling bij de ingang Mytylweg)  Meer over Tier vind je hier.

Gezonde start vervolg seizoen met Crisp en Smeerkees

Na de meivakantie starten we komend weekend weer volop met het laatste deel van dit seizoen. We maken een gezonde doorstart met presentaties van Crisp en Smeerkees op het voorplein bij Kampong.

Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten staat met een eigen bus bij de ingang van ons clubhuis. De mensen van Crisp informeren je graag over gezond en beter eten, laten van alles proeven en hebben tassen vol met vers fruit bij zich.

 

Het belooft een zonnig weekend te worden dus Smeerkees is aanwezig met de Smeerkast. Met de handige verpakkingen en zonnebrand met natuurlijke ingrediënten ben je altijd goed beschermd tegen verbranding. Ook zij geven daar graag uitleg over.

Met beide initiatieven, die passen binnen het gezondheidsproject in samenwerking met RABO bank, laat Kampong zien dat ze een sportvereniging is die een extra dimensie aan sporten toevoegt.

 

JOGG dag op Kampong

Op 7 april waren deelnemers van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen via JOGG op Kampong aanwezig . Deelnemers waren producenten, groothandels, cateraars en leveranciers van watertappunten.

JOGG koos voor Kampong vanwege het Kampong Gezond project dat we in samenwerking met RABO bank en Nummer Veertien uitrollen. Meer informatie over JOGG lees je hier.

Kampong en Nummer Veertien gaan met Erik te Velthuis voor gezond en sportief!

Vandaag was Erik te Velthuis, topsportkok en manager van het topsportrestaurant op Papendal, bij ons te gast. Samen met het team van Nummer Veertien dook hij de keuken in om te kijken hoe we het assortiment in het clubhuis nog gevarieerder en gezonder kunnen maken. Erik heeft jarenlange ervaring in het koken voor topsporters maar weet ook als geen ander dat eten vooral lekker moet zijn. 

Met ondersteuning van onze partner Rabobank werken we op Kampong aan een sportieve en gezonde vereniging. Daar heeft ook Nummer Veertien een belangrijke rol in. Samen met hen ontwikkelen we daarom een aantrekkelijk en gezond aanbod voor het clubhuis en voor de actieve breedte- en topsporters.
Eind 2021 werd er door NOC-NSF en Rabo Clubsupport al een mooie campagne film bij ons opgenomen, samen met Erik te Velthuis, Erben Wennemars en Maartje Paumen. Zij kookten toen een gezonde lunch voor een aantal van onze jonge sporters. De volledige video zie je hier.

Kampong sluit zich aan bij het Gezondheidspact Utrecht

Als eerste Utrechtse sportvereniging heeft Kampong zich aangesloten bij het Gezondheidspact Utrecht. Het pact is een netwerk van verschillende Utrechtse organisaties , variërend van UMC Utrecht, Utrecht Natuurlijk, wijkorganisaties tot de Rabobank, met als gemeenschappelijk doel een gezond en leefbaar Utrecht. Landelijk nemen onder andere KNHB, KNVB en Eredivisie cv deel. 

Juist nu zien we hoe belangrijk een sportvereniging is voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Maar ook de sociale component mag daarbij niet uit het oog verloren worden. Daarom doet Kampong graag mee aan dit initiatief.

Elektrisch laden op Kampong

Op P1 aan de Laan van Maarschalkerweerd heeft de Gemeente Utrecht op verzoek van Kampong twee plaatsen voor het laden van elektrische auto’s aangelegd. Voor de sporters en staf van Dames en Heren 1 Hockey, die al jaren elektrisch rijden, maar ook voor bezoekers van met name uitteams nu de mogelijkheid om meer milieuvriendelijk naar Kampong te komen.

Kampong zamelt afval separaat in

Steeds vaker wordt er op Kampong gedineerd, door teams voor of na wedstrijden of trainingen maar ook als locatie om met vrienden van een gezonde, lekkere maaltijd te genieten van de keukenbrigade van Nummer Veertien.

Sinds kort wordt het afval van de maaltijden, het zogenaamde swill, apart gescheiden. Hiervoor heeft onze sponsor Renewi speciale containers geplaatst. Eten dat overblijft uit de keuken of terugkomt van de borden van onze gasten is voor 94% inzetbaar als grondstof. Door swill te scheiden is het gemakkelijker te recyclen.

Swill wordt gebruikt en door biovergisting omgezet in groene stroom. Van wat overblijft wordt hoogwaardige compost gemaakt. Het scheiden van afval past in de duurzaamheid strategie van Kampong.

Tenzing en Kampong

 

Kampong en RABO bank delen de missie om het clubhuis van Kampong tot de gezondste van Nederland te maken. In deze lijn past ook de samenwerking tussen Tenzing en Kampong: Tenzing is leverancier van een energy drink op natuurlijke basis en de bedrijfsfilosofie steunt volledig op duurzaamheid. Luna Fokke en Terrance Pieters van Hockey dames en heren 1 ondersteunen de promotie van Tenzing en figureren op de raamposters die het clubhuis sieren. Meer over de achtergrond van Tenzing tref je hier aan.

Kampong zamelt petflesjes in

Per 1 juli a.s. wordt het statiegeldsysteem uitgebreid en komt er ook statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en waters. Kampong heeft zich als een van de eerste verenigingen in Nederland aangemeld als inname punt voor deze flessen. De opbrengst van de ingenomen flessen wordt besteed aan diverse projecten op Kampong die ten goede komen aan de sport. Bovendien wordt de afvalstroom door het inleveren van de flessen verminderd, een doel dat Kampong van harte ondersteund.

Op de site van de Duurzame Sportsector staat een achtergrond verhaal over de missie van Kampong om meer dan alleen een sportvereniging te zijn, het hele verhaal tref je hier aan.

RABO bank en Kampong
In samenwerking met RABO bank streven we met onze horecapartner Nummer Veertien erna onze sporters en bezoekers te voorzien van gezonde voeding. Rabobank en Kampong Hockey werken al meer dan 20 jaar samen en hebben hun samenwerking onlangs versterkt op het gebied van top- en breedtehockey, de business club, het nieuwe clubhuis en nieuwe hoofdveld met tribune en maatschappelijke initiatieven. Per 2020 is deze samenwerking uitgebreid met het sponsoren van Kampong Voetbal.

Binnen Kampong is een werkgroep waar ook sporters deel van uit maken continu met horecapartner Nummer Veertien bezig om het aanbod vanuit de keuken verantwoord en gezond te houden. Nieuwe gerechten en gezonde, vegetarische snacks sieren nu de menukaart en ook lokaal duurzaam aanbod wordt toegevoegd. RABO bank wil samen met Kampong toonaangevend zijn als duurzame en gezonde sportvereniging.

Heineken en Kampong
De sponsoring van Kampong door Heineken is een partnership op een sportieve basis. De kracht van het merk Heineken past perfect bij alles waar Kampong voor staat: plezier, sportiviteit en maatschappelijk verantwoord. In samenwerking met de horecapachters wordt de focus op HEINEKEN 0.0 gelegd; het eerste smaakvolle alcoholvrije bier dat past bij de doelstelling van Kampong om bewust om te gaan met drank en voeding.

Zo start bij Kampong de pilot waar HEINEKEN 0.0 op tap wordt aangeboden, ook werken we aan meer zichtbaarheid van HEINEKEN 0.0 in en om het pand zodat de natuurlijke vraag naar alcoholvrij wordt bijgesteld.

Vrumona en Kampong
Vrumona in Bunnik, leverancier van frisdranken als Pepsi Max, Lipton icetea en Sourcy bronwater, is al jarenlang een business partner en sponsor van Kampong. Het contract met Vrumona voor de samenwerking is onlangs verlengd waarbij we de komende jaren met onze horecapartners nog meer gaan inzetten op gezonde dranken met minder suiker. Ook zal Kampong de partner zijn voor het lanceren van Tenzing, een nieuwe sportdrank op basis van natuurlijke bestanddelen.

Twelve en Kampong
Twelve is een bekende leverancier van allerlei zaken die het functioneren van een sportvereniging vergemakkelijken als kassasystemen, indoor automaten, bestelautomaten en koffiemachines. Nieuw is dat Twelve ook LED veldverlichting aanbiedt. LED verlichting heeft als voordeel een betere lichtopbrengst zodat er veiliger gesport kan worden. Daarnaast blijft de lichtopbrengst van de lampen constant, gaan ze nauwelijks kapot en zorgen voor minder overlast op de omgeving. Ook verbruiken ze tot 65% minder energie, zeker als ze zijn aangesloten op de wedstrijd-/training- en baanreserveringsschema’s en zijn makkelijk met een app te bedienen.

De voetbalvelden, tennisbanen en hockeyvelden zijn inmiddels van deze innovatieve verlichting voorzien.

Vivara en Kampong
Net voor het broedseizoen 2021 begint voorziet Vivara het sportpark van Kampong van voorzieningen om de biodiversiteit en natuurbeleving te bevorderen. Daarvoor zijn er meer dan 70 nestkasten geplaatst voor koolmezen, 2 spreeuwentillen, een aantal vleermuiskasten en voorzieningen voor egels en marters. Daarnaast zijn 7 insectenhotels geplaatst en wordt de beplanting aangepast en komen er extra bloembakken.Ook wordt er educatieve bebording geplaats om de vele wekelijkse bezoekers van het terrein te informeren over het samenwerkingsproject en het nut van de getroffen voorzieningen. Kampong sluit hiermee aan bij het beleid van de gemeente om sportparken groener te maken en de biodiversiteit daar te vergroten. Het onderhoud van de alle voorzieningen voor dieren en insecten en bloemen en planten verzorgt Kampong in samenwerking met Vivara.

Watertappunten
Sporten vraagt om een goede waterhuishouding, daarom zijn op diverse punten op het terrein Join the Pipe watertappunten geplaatst. Join the Pipe zet voor ieder punt dat in Nederland wordt geplaatst ook een punt in Afrika.

Genderneutrale toiletten
Kampong streeft inclusiviteit na, sport verbindt en staat open voor iedereen. Daarom hijsen we jaarlijks de regenboogvlag en hebben we een aantal genderneutrale toiletten. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen op Kampong en thuis is het toilet toch ook altijd genderneutraal?

Nieuwe grote fietsenstalling
Fietsen is gezond en gemakkelijk, de meeste sporters komen daarom ook al op de fiets naar Kampong. Om alle fietsen goed kwijt te kunnen is, met de oude fietsenrekken uit het stationsgebied, een ruime fietsenstalling bij beide ingangen aan de Laan van Maarschalkerweerd en de Mytylweg aangelegd. Hier kan iedereen ruim zijn fiets stallen, maak daar gebruik van omdat bij de velden fietsen tot overlast leiden en ook voor nooddiensten het terrein goed toegankelijk moet blijven.

Sporten op Kampong staat voor gezond en plezier, in een veilige, duurzame omgeving.

Sporten, gezondheid en duurzaamheid zijn de speerpunten voor Kampong. Ons nieuwe clubhuis is als een van de eerste panden in Utrecht al grotendeels van het gas af en wordt verwarmd door warmtepompen die goeddeels hun energie van de zonnepanelen op het pand krijgen. Met onze partners leggen we ook nieuwe accenten zodat we innovatief en vooruitstrevend zijn.


Gezonde start vervolg seizoen met Crisp en Smeerkees

Na de meivakantie starten we komend weekend weer volop met het laatste deel van dit seizoen. We maken een gezonde doorstart met presentaties van Crisp en Smeerkees op het voorplein bij Kampong.

Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten staat met een eigen bus bij de ingang van ons clubhuis. De mensen van Crisp informeren je graag over gezond en beter eten, laten van alles proeven en hebben tassen vol met vers fruit bij zich.

Het belooft een zonnig weekend te worden dus Smeerkees is aanwezig met de Smeerkast. Met de handige verpakkingen en zonnebrand met natuurlijke ingrediënten ben je altijd goed beschermd tegen verbranding. Ook zij geven daar graag uitleg over.

Met beide initiatieven, die passen binnen het gezondheidsproject in samenwerking met RABO bank, laat Kampong zien dat ze een sportvereniging is die een extra dimensie aan sporten toevoegt.

JOGG dag op Kampong

Op 7 april waren deelnemers van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen via JOGG op Kampong aanwezig . Deelnemers waren producenten, groothandels, cateraars en leveranciers van watertappunten.

JOGG koos voor Kampong vanwege het Kampong Gezond project dat we in samenwerking met RABO bank en Nummer Veertien uitrollen. Meer informatie over JOGG lees je hier.

Kampong en Nummer Veertien gaan met Erik te Velthuis voor gezond en sportief!

Vandaag was Erik te Velthuis, topsportkok en manager van het topsportrestaurant op Papendal, bij ons te gast. Samen met het team van Nummer Veertien dook hij de keuken in om te kijken hoe we het assortiment in het clubhuis nog gevarieerder en gezonder kunnen maken. Erik heeft jarenlange ervaring in het koken voor topsporters maar weet ook als geen ander dat eten vooral lekker moet zijn. 

Met ondersteuning van onze partner Rabobank werken we op Kampong aan een sportieve en gezonde vereniging. Daar heeft ook Nummer Veertien een belangrijke rol in. Samen met hen ontwikkelen we daarom een aantrekkelijk en gezond aanbod voor het clubhuis en voor de actieve breedte- en topsporters.
Eind 2021 werd er door NOC-NSF en Rabo Clubsupport al een mooie campagne film bij ons opgenomen, samen met Erik te Velthuis, Erben Wennemars en Maartje Paumen. Zij kookten toen een gezonde lunch voor een aantal van onze jonge sporters. De volledige video zie je hier.

Kampong sluit zich aan bij het Gezondheidspact Utrecht

Als eerste Utrechtse sportvereniging heeft Kampong zich aangesloten bij het Gezondheidspact Utrecht. Het pact is een netwerk van verschillende Utrechtse organisaties , variërend van UMC Utrecht, Utrecht Natuurlijk, wijkorganisaties tot de Rabobank, met als gemeenschappelijk doel een gezond en leefbaar Utrecht. Landelijk nemen onder andere KNHB, KNVB en Eredivisie cv deel. 

Juist nu zien we hoe belangrijk een sportvereniging is voor de lichamelijke en mentale gezondheid. Maar ook de sociale component mag daarbij niet uit het oog verloren worden. Daarom doet Kampong graag mee aan dit initiatief.

Elektrisch laden op Kampong

Op P1 aan de Laan van Maarschalkerweerd heeft de Gemeente Utrecht op verzoek van Kampong twee plaatsen voor het laden van elektrische auto’s aangelegd. Voor de sporters en staf van Dames en Heren 1 Hockey, die al jaren elektrisch rijden, maar ook voor bezoekers van met name uitteams nu de mogelijkheid om meer milieuvriendelijk naar Kampong te komen.

Kampong zamelt afval separaat in

Steeds vaker wordt er op Kampong gedineerd, door teams voor of na wedstrijden of trainingen maar ook als locatie om met vrienden van een gezonde, lekkere maaltijd te genieten van de keukenbrigade van Nummer Veertien.

Sinds kort wordt het afval van de maaltijden, het zogenaamde swill, apart gescheiden. Hiervoor heeft onze sponsor Renewi speciale containers geplaatst. Eten dat overblijft uit de keuken of terugkomt van de borden van onze gasten is voor 94% inzetbaar als grondstof. Door swill te scheiden is het gemakkelijker te recyclen.

Swill wordt gebruikt en door biovergisting omgezet in groene stroom. Van wat overblijft wordt hoogwaardige compost gemaakt. Het scheiden van afval past in de duurzaamheid strategie van Kampong.

Tenzing en Kampong

Kampong en RABO bank delen de missie om het clubhuis van Kampong tot de gezondste van Nederland te maken. In deze lijn past ook de samenwerking tussen Tenzing en Kampong: Tenzing is leverancier van een energy drink op natuurlijke basis en de bedrijfsfilosofie steunt volledig op duurzaamheid. Luna Fokke en Terrance Pieters van Hockey dames en heren 1 ondersteunen de promotie van Tenzing en figureren op de raamposters die het clubhuis sieren. Meer over de achtergrond van Tenzing tref je hier aan.

Kampong zamelt petflesjes in

Per 1 juli a.s. wordt het statiegeldsysteem uitgebreid en komt er ook statiegeld op kleine plastic flessen van frisdranken en waters. Kampong heeft zich als een van de eerste verenigingen in Nederland aangemeld als inname punt voor deze flessen. De opbrengst van de ingenomen flessen wordt besteed aan diverse projecten op Kampong die ten goede komen aan de sport. Bovendien wordt de afvalstroom door het inleveren van de flessen verminderd, een doel dat Kampong van harte ondersteund.

Op de site van de Duurzame Sportsector staat een achtergrond verhaal over de missie van Kampong om meer dan alleen een sportvereniging te zijn, het hele verhaal tref je hier aan.

RABO bank en Kampong
In samenwerking met RABO bank streven we met onze horecapartner Nummer Veertien erna onze sporters en bezoekers te voorzien van gezonde voeding. Rabobank en Kampong Hockey werken al meer dan 20 jaar samen en hebben hun samenwerking onlangs versterkt op het gebied van top- en breedtehockey, de business club, het nieuwe clubhuis en nieuwe hoofdveld met tribune en maatschappelijke initiatieven. Per 2020 is deze samenwerking uitgebreid met het sponsoren van Kampong Voetbal.

Binnen Kampong is een werkgroep waar ook sporters deel van uit maken continu met horecapartner Nummer Veertien bezig om het aanbod vanuit de keuken verantwoord en gezond te houden. Nieuwe gerechten en gezonde, vegetarische snacks sieren nu de menukaart en ook lokaal duurzaam aanbod wordt toegevoegd. RABO bank wil samen met Kampong toonaangevend zijn als duurzame en gezonde sportvereniging.

Heineken en Kampong
De sponsoring van Kampong door Heineken is een partnership op een sportieve basis. De kracht van het merk Heineken past perfect bij alles waar Kampong voor staat: plezier, sportiviteit en maatschappelijk verantwoord. In samenwerking met de horecapachters wordt de focus op HEINEKEN 0.0 gelegd; het eerste smaakvolle alcoholvrije bier dat past bij de doelstelling van Kampong om bewust om te gaan met drank en voeding.

Zo start bij Kampong de pilot waar HEINEKEN 0.0 op tap wordt aangeboden, ook werken we aan meer zichtbaarheid van HEINEKEN 0.0 in en om het pand zodat de natuurlijke vraag naar alcoholvrij wordt bijgesteld.

Vrumona en Kampong
Vrumona in Bunnik, leverancier van frisdranken als Pepsi Max, Lipton icetea en Sourcy bronwater, is al jarenlang een business partner en sponsor van Kampong. Het contract met Vrumona voor de samenwerking is onlangs verlengd waarbij we de komende jaren met onze horecapartners nog meer gaan inzetten op gezonde dranken met minder suiker. Ook zal Kampong de partner zijn voor het lanceren van Tenzing, een nieuwe sportdrank op basis van natuurlijke bestanddelen.

Twelve en Kampong
Twelve is een bekende leverancier van allerlei zaken die het functioneren van een sportvereniging vergemakkelijken als kassasystemen, indoor automaten, bestelautomaten en koffiemachines. Nieuw is dat Twelve ook LED veldverlichting aanbiedt. LED verlichting heeft als voordeel een betere lichtopbrengst zodat er veiliger gesport kan worden. Daarnaast blijft de lichtopbrengst van de lampen constant, gaan ze nauwelijks kapot en zorgen voor minder overlast op de omgeving. Ook verbruiken ze tot 65% minder energie, zeker als ze zijn aangesloten op de wedstrijd-/training- en baanreserveringsschema’s en zijn makkelijk met een app te bedienen.

De voetbalvelden, tennisbanen en hockeyvelden zijn inmiddels van deze innovatieve verlichting voorzien.

Vivara en Kampong
Net voor het broedseizoen 2021 begint voorziet Vivara het sportpark van Kampong van voorzieningen om de biodiversiteit en natuurbeleving te bevorderen. Daarvoor zijn er meer dan 70 nestkasten geplaatst voor koolmezen, 2 spreeuwentillen, een aantal vleermuiskasten en voorzieningen voor egels en marters. Daarnaast zijn 7 insectenhotels geplaatst en wordt de beplanting aangepast en komen er extra bloembakken.Ook wordt er educatieve bebording geplaats om de vele wekelijkse bezoekers van het terrein te informeren over het samenwerkingsproject en het nut van de getroffen voorzieningen. Kampong sluit hiermee aan bij het beleid van de gemeente om sportparken groener te maken en de biodiversiteit daar te vergroten. Het onderhoud van de alle voorzieningen voor dieren en insecten en bloemen en planten verzorgt Kampong in samenwerking met Vivara.

Watertappunten
Sporten vraagt om een goede waterhuishouding, daarom zijn op diverse punten op het terrein Join the Pipe watertappunten geplaatst. Join the Pipe zet voor ieder punt dat in Nederland wordt geplaatst ook een punt in Afrika.

Genderneutrale toiletten
Kampong streeft inclusiviteit na, sport verbindt en staat open voor iedereen. Daarom hijsen we jaarlijks de regenboogvlag en hebben we een aantal genderneutrale toiletten. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen op Kampong en thuis is het toilet toch ook altijd genderneutraal?

Nieuwe grote fietsenstalling
Fietsen is gezond en gemakkelijk, de meeste sporters komen daarom ook al op de fiets naar Kampong. Om alle fietsen goed kwijt te kunnen is, met de oude fietsenrekken uit het stationsgebied, een ruime fietsenstalling bij beide ingangen aan de Laan van Maarschalkerweerd en de Mytylweg aangelegd. Hier kan iedereen ruim zijn fiets stallen, maak daar gebruik van omdat bij de velden fietsen tot overlast leiden en ook voor nooddiensten het terrein goed toegankelijk moet blijven.

Sporten op Kampong staat voor gezond en plezier, in een veilige, duurzame omgeving.