Samenwerking vrouwenvoetbal FC Utrecht beloftes en Kampong

FC Utrecht heeft grote ambities voor het vrouwenvoetbal, zo gaan ze komend seizoen weer met de competitie meedoen op het hoogste niveau: de eredivisie. Maar de ambitie rijkt verder dan FC Utrecht alleen, voor de hele regio wil FC Utrecht een voortrekkersrol met alle verenigingen vervullen om het vrouwenvoetbal vol op de kaart te zetten. Een ambitie die overeenkomt met Kampong voetbal die ook vrouwenvoetbal verder wil uitbouwen.

Een belangrijke stap daarbij is de opleiding van de jeugd, de beloftes. Hiervoor is Jim Brinkhof aangetrokken als trainer om dit samen met manager Sharmila Basdew verder uit te bouwen. Zij gaan het elftal van jong FC Utrecht Vrouwen, waar 25 regionale speelsters in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar de talentvolle selectie vormen, verder opleiden.

Vanuit Traiectum, het samenwerkings verband van vijf sportclubs in Maarschalkerweerd zochten ze een goede locatie met voorzieningen om te trainen en die is gevonden op Kampong.

Op vier middagen in de week trainen de dames van de FC Utrecht beloftes op Kampong, dus naast de hockey spelers van de KNHB die doordeweeks vaak in het clubhuis en op de velden te vinden zijn, zul je nu ook FC Utrecht hier aantreffen.

Ook voor oefenwedstrijden wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten op Kampong, komende vrijdag 30 juni staat een wedstrijd tussen jong vrouwen FC Utrecht en Sparta op de agenda. De wedstrijd start om 17.00 en is gratis toegankelijk. Kampong en FC Utrecht zijn trots op deze samenwerking en optimaal gebruik van beide locaties.