Primeur voor Kampong Cricket

Het Nederlandse mannen cricketteam speelt op 2, 4 en 7 juni een reeks eendaagse wedstrijden tegen Ierland op de velden van Kampong Cricket in Utrecht. De wedstrijden tussen Nederland en Ierland worden in het kader van de ‘Cricket World Cup Super League’ gespeeld en zijn onderdeel van de kwalificatie voor het WK cricket in 2023.

Met deelname van de 12 beste cricketlanden van de wereld én Nederland is de Cricket World Cup Super League verzekerd van internationale media-aandacht.

De kers op de taart: voor het eerst in de geschiedenis zal cricket live worden uitgezonden op Nederlandse televisie. De KNCB maakte onlangs de overeenkomst met Ziggo bekend. Naast de live uitzendingen op Ziggo Sport zullen ook samenvattingen van de wedstrijden worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van Ziggo Sport.

Dat maakt de wedstijden niet alleen toegankelijk voor alle cricketliefhebbers in Nederland, maar ook een breder publiek, ook al kan er hoogstwaarschijnlijk door de corona-pandemie geen publiek bij aanwezig zijn.

Dankzij de jarenlange inzet van talloze vrijwilligers, investeringen in de faciliteiten en een ambitieuze toekomstvisie heeft Kampong Cricket de afgelopen tien jaar een ware transformatie ondergaan. Daardoor zijn de faciliteiten sinds 2019 geschikt voor internationaal cricket van het allerhoogste niveau, passend binnen de ambities van sportcampus Traiectum.

Vanaf eind mei zal het terrein van Kampong Cricket in Utrecht omgebouwd worden tot een internationale arena met 16 camera’s rondom het veld en zullen in totaal zo’n 40 vrijwilligers van de club het evenement samen met de KNCB in goede banen leiden.