Nominaties Kampong Sporter van het jaar 2023 bekend 

Zoals elk jaar kiest een speciale commissie de Kampong Sporter van het jaar. De commissie kijkt naar Kampong sporters die een bijzondere prestatie hebben geleverd in 2023. Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst, op zondag 7 januari ( 16:00 uur) waarbij alle Kampongleden van harte welkom zijn, wordt de winnaar van deze prestigieuze prijs bekend gemaakt. De benoeming van de Kampong sporter van het jaar is een mooie, jarenlange traditie en deze prijs wordt al sinds 1988 uitgereikt.  De genomineerden zijn:

Willeke Cooke-Kemp 

Als mede-aanvoerder van het Kampong Handbewogen Hockey team, werd Willeke dit jaar Landskampioen. Ze is een veelzijdig speelster die in een grotendeels mannenteam haar positie stevig inneemt. Met haar fabuleuze techniek en gevoel voor positiespel pakt ze zowel bij Kampong als bij het Nederlands team een leidende rol in het veld. 

Dit jaar, uitkomend voor het nationale team op de Prague Wheel Open (het grootste jaarlijks terugkerende toernooi ter wereld), werd ze herhaaldelijk uitgeroepen tot “Best Female Player”. Het nationale team behaalde een zilveren medaille op dit toernooi met toplanden als Zweden, Tsjechië, Zwitserland en België. Een uitstekende prestatie waar Kampong trots op mag zijn en die een nominatie tot Kampong sporter van het haar dik verdient. 

Luna Fokke   

Wat een jaar voor Luna Fokke, die ook vorig jaar genomineerd werd voor Kampong Sporter van jaar. Luna komt sinds 2019 uit voor Kampong Dames 1. Ze is een gedreven middenvelder met een neusje voor de goal. Luna bouwde verder op het succesvolle jaar 2022 (goud en zilver met Jong Oranje) door in 2023 geselecteerd te worden voor het grote Oranje. Ze ontwikkelde zich in een recordtempo tot een van de basisspeelsters bij de Oranje dames.

Het mooiste resultaat was natuurlijk de gouden medaille op het EK in Mönchengladbach, Duitsland. Een prestatie van formaat. Ook de Pro-League in Argentinië is met vier ruime zeges uitstekend verlopen. En ook bij de Kampong dames 1 is Luna een niet meer weg te denken speelster geworden. 

Lars Balk 

De stofzuiger van Kampong en het Nederlands elftal, zo wordt Lars Balk in de hockeywereld genoemd. Vanaf zijn 12de jaar speelt Lars al bij Kampong en sinds zijn 17de in Heren 1 als onverzettelijke verdediger. In 2015 debuteerde Lars in Oranje en sindsdien is ie ook daar een graag geziene speler.

Het jaar 2023 begon goed voor Lars Balk met Brons in januari op het WK in India. In juli wint Lars met Oranje de Pro Leaque en in augustus voegt ie daar nog even de Europese titel in Mönchengladbach aan toe. En nu halverwege de competitie staat Lars met Heren 1 op een play-off positie in de hoofdklasse. Je kunt mindere jaren meemaken als sporter. 

Sponsors 

De prijzen voor de Kampong Sporter van het jaar en de genomineerden, bestaand uit een geldbedrag, worden dit jaar mogelijk gemaakt door Hans Advocaten en Bas Makelaars. 

Het Utrechtse advocatenkantoor Hans Advocaten is gespecialiseerd in familie- en erfrecht. De juristen van Hans Advocaten helpen graag bij echtscheidingen, alimentatiegeschillen, omgangskwesties en bewind en afwikkeling van nalatenschappen.  

Bas Makelaars is al langer sponsor van deze prijs en zeker geen onbekende op de Utrechtse woningmarkt. In 2009 namen de makelaars Joost Bender en Martijn Ankersmit het al 40 jaar bestaande De Gier makelaars over en veranderden de naam in Bas Makelaars. Zij werken als aankoop- en verkoopmakelaar en zijn gevestigd aan de Voorstraat in Utrecht.