Nijntje beweegdiploma halen op Kampong

DIT JAAR OP KAMPONG: Doe je mee met het nijntje Beweegdiploma voor iedereen?

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij ons meedoen met het nijntje Beweegdiploma voor iedereen. Voor kinderen met en zonder een beperking! 

WAT IS HET NIJNTJE BEWEEGDIPLOMA?

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.


BEWEGEN MET PLEZIER

In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jouw zoon of dochter.

MEEDOEN BIJ SV KAMPONG

Wij zijn uitgekozen door KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) en Special Olympics Nederland om mee te doen aan een proef. In de proef testen we hoe het Beweegdiploma gegeven kan worden aan kinderen met en zonder beperking samen in één groep. Je kunt meedoen aan 10 kennismakingslessen samen met 15 andere peuters. Minimaal 4 plekken worden gereserveerd voor kinderen met een beperking.

De lessen bij worden bij Kampong gegeven door Lisette Bakker, Ragna Schapendonk en Sean Trouw. Zij hebben hiervoor een speciale bijscholing gekregen. Nijntje trainers zijn geschoold om oefeningen aan te passen aan het niveau van ieder kind.

LES OP WOENSDAGOCHTEND
De lessen worden gegeven op woensdagochtend om 9.15 uur en duren 45 minuten. Kinderen van bijna 3 jaar en ouder kunnen meedoen! De eerste les is op woensdag 6 maart. De laatste les is op woensdag 22 mei.

De locatie is de overdekte sportkooi van de cricket. Deze bevindt zich rechts van het cricketpaviljoen. Ouders zijn welkom om te blijven en helpen.

KOSTEN EN AANMELDEN

Je betaalt € 50,- voor deelname aan de 10 kennismakingslessen. Je kunt je zoon of dochter aanmelden door het aanmeldformulier op de site in te vullen, klik hier.

Na afloop van de 10 lessen ontvangt je kind nog geen Beweegdiploma (wel een leuk aandenken), voor het diploma zijn totaal 20 lessen nodig. We besluiten na de proefperiode of we doorgaan met het aanbieden van de lessen. Voor de resterende 10 lessen van het diploma wordt ook een bijdrage van €50,- gevraagd.

NIJNTJE VOOR IEDEREEN

De KNGU en Special Olympics Nederland hebben de handen ineengeslagen om bewegen en sporten voor jonge kinderen met een beperking toegankelijker te maken. De ambitie van nijntje voor iedereen is dat alle kinderen, met en zonder beperking, de essentiële basisvormen van bewegen leren en daarmee hun nijntje Beweegdiploma halen. Samen in één groep. Zo is nijntje echt voor iedereen.


MEER WETEN?

Kijk hier voor meer informatie over het nijntje Beweegdiploma.

Of neem gerust contact op met administratie@kampongvoetbal.nl