Nieuwjaarsontvangst Kampong zondag 8 januari 2023

Na een, vanwege corona, aantal jaren zonder Kampong Nieuwjaarsontvangst, gaat deze weer gehouden worden op zondag 8 januari 2023 van 16.00 tot 19.00 uur. De Nieuwjaarsontvangst is altijd een gezellig bijeenkomst met oliebollen en champagne. Ook worden daar de jaarprijzen uitgereikt: Sportman of vrouw van het jaar, Sportploeg van het jaar en de Tinus Welle prijs voor de vrijwilliger van het jaar.

De Sportman of vrouw van het jaar wordt zorgvuldig bepaald in een speciale commissie die na rijp beraad tot een eenduidige uitkomst komt. De samenstelling van de commissie is breed en behoort tot een van de best bewaarde geheimen op Kampong, net als de uitkomst die op de Nieuwjaarsontvangst bekend wordt gemaakt.

Hulde voor Heleen van Hall

De commissie is in 1988 opgericht en kiest elk jaar de Kampong-sporter die het afgelopen jaar een bijzondere, sportieve prestatie heeft geleverd. Stuwende kracht achter de commissie is secretaris Heleen van Hall, afgelopen dinsdag heeft ze deze taak na ongeveer 20 jaar  overgedragen.

Heleen had de secretariële, organisatorische en communicatieve zaken in handen. Dankzij de inzet van Heleen kon jaarlijks de prijs op feestelijke wijze worden uitgereikt. Het bestuur van de commissie en haar leden zijn Heleen bijzonder erkentelijk voor haar inzet. Floris Schneemann, voorzitter van de commissie, bedankte haar tijdens de jaarlijkse vergadering.

Vanwege een aantal jaren verminderde sportactiviteiten door COVID, heeft de commissie besloten om het sportjaar 2020 over te slaan. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 8 januari, zal de prijs worden uitgereikt voor 2021 én 2022, ieder Kampong lid is van harte welkom.

Naast het afscheid van Heleen, moet de commissie nog een aantal zeer gewaardeerde leden missen. De heren Willem F. Cornelis, Willem Schoonhoven, (mede-initiatiefnemers van deze commissie), Hendrik-Jan Jurriëns en Huub van de Pavert (oud-lid) zijn ons, sinds de vorige vergadering in 2019 ontvallen. Hun inbreng, kennis van de club en verrichtingen van de Kampong-teams worden zeer gemist.