Kampong in beweging tijdens Dutch Health Week

Pop-up Park voor Sport op zondag 18 juni in Utrecht-Oost.

De omgeving van Stadion Galgenwaard en de omliggende sportparken is op zondag 18 juni van 11.00 tot 15.00 een pop-up Park voor Sport. Dit initiatief haakt aan op de Dutch Health Week en wordt georganiseerd door Sportcampus Traiectum, een samenwerking van sportverenigingen waarin Kampong participeert.

De parkeerplaatsen worden sportvelden voor basketbal, skateboarding en freestyle voetbal. Het groen rondom de Kromme Rijn wordt een park waar allerlei urban sports als bootcamps, kickboksen, cross fit en calisthenics plaatsvinden. De Kromme Rijn wordt een arena voor waterpolo en zwemwedstrijden. Kantines worden plekken voor breakdance. Het dak van Stadion Galgenwaard is een plek om van te abseilen.

Er wordt geskatet op het fietspad, gedanst op het asfalt en de trambaan is een 100 meter sprintbaan en ook op Kampong zijn er diverse mogelijkheden om, met name voor de jeugd, met alle sporten kennis te maken.

Kortom: er is van alles te doen en te beleven op zondag 18 juni in het Park voor Sport, dat aansluit op de Dutch Health Week. Dat is het grootste en meest inspirerende evenement voor gezondheid en zorg. Hier groeit de beweging die de duurzame transformatie van de zorg faciliteert en versnelt. De Dutch Health Week wordt georganiseerd door Jaarbeurs Utrecht van 12 tot en met 17 juni. Kampong sluit hierop aan door binnen deze week meerdere evenementen te organiseren.

Kijk hier voor meer informatie over de initiatieven vanuit Kampong en Sportcampus Traiectum gedurende de Dutch Health Week.