Duurzaam clubhuis Kampong, nu beter beschermd

Het nieuwe clubhuis van Kampong is gebouwd volgens de laatste standaard in duurzaamheid. Dit kenmerkt zich in kleine zaken als automatisch uitschakelende verlichting en kranen die niet kunnen door blijven stromen.

Maar ook voor het grote werk is duurzaamheid de leidraad: de daken liggen vol met zonnepanelen en het pand is al grotendeels aardgasvrij (op de enkele aansluiting in de keuken voor Frank van Nr.14 na om lekkere biefstukken te bakken) gebouwd, anticiperend op dat Utrecht in 2050 van het gas af moet zijn. Voor de verwarming zorgen warmtepompen in samenwerking met een geavanceerd lucht-bewerkingssysteem.

Dit systeem is onlangs door Aqua Aero, het bedrijf van een gewaardeerd Kampong lid, gratis voorzien van een nieuwe laag matte coating op waterbasis. Hierdoor is de installatie beter bestand tegen schade van buitenaf en nu langduring tegen corrosie beschermd. Bovendien konden ze deze case gebruiken voor het maken van een instructievideo, waarin het Kampong clubhuis schittert. Alle apparatuur bij Kampong staat er nu weer strak op.