Succesvolle start tennis AZC en Kampong

Kampong Tennis is gestart met tennissen met bewoners van het Asiel Zoekers Centrum (AZC) in Oog in Al die zich daarvoor hebben opgegeven. Een mooie nieuwe activiteit mede mogelijk gemaakt door de spontane medewerking van leden. Als onderdeel van het duurzaamheidbeleid is deze maatschappelijke activiteit na voorbereidend werk door het bestuur nu realiteit.

Vijf vrijwilligers van Kampong Tennis) hebben op dinsdag 8 juni, woensdag 9 juni en vrijdag 11 juni in totaal bij elkaar 10 bewoners van het AZC tennis gespeeld op het tennispark aan de Laan van Maarschalkerweerd. Bij elkaar 20 AZC’ers hebben zich gemeld om te komen spelen. De deelnemers worden opgehaald door twee Kampongleden; één met de fiets en één met de auto. Het weer was de eerste drie keer uitstekend en de sfeer en het enthousiasme op de banen groot. Enkele deelnemers hebben eerder tennis gespeeld. Anderen deden dit voor het eerst. In de gesprekken bleek dat in de meeste landen van herkomst tennis een elitesport is. In Nederland is dat niet het geval.

Met de nu deelnemende vrijwilligers is afgesproken dat AZC bewoners elke tweede week worden uitgenodigd om te komen tennissen op dinsdag, woensdag of vrijdag. Over enkele maanden wordt bekeken of deze opzet blijvend goed werkt en welke opties AZC bewoners kunnen worden geboden om te blijven tennissen.