Over de veiligheid van de Uithoflijn

Zoals je waarschijnlijk weet, is er gestart met testritten op de tramlijn langs Kampong. De tramlijn zal waarschijnlijk dit jaar volledig in gebruik worden genomen. Veel mensen vragen zich af of dit niet tot onveilige situaties zal leiden, met name voor de grote aantallen sportende kinderen. Aangezien die vraag Kampong uiteraard ook bezighoudt is er al enige tijd geleden met de gemeente contact gezocht en dringend verzocht hieraan aandacht te geven. De gemeente kijkt de veiligheid op basis van de testritten nog een tijdje aan, zoals te lezen valt in dit artikel.

Afgelopen woensdag heeft de federatiemanager van Kampong met de verantwoordelijke ambtenaren naar de situatie gekeken. Er is ook een afspraak gemaakt om na de proefritten opnieuw te overleggen.

Daarnaast is het natuurlijk verstandig om je kind alvast goed op de situatie voor te bereiden: Let goed op de verkeerslichten en fiets niet door rood (!), kijk goed om je heen, pas zeker goed op als je met een hoofdtelefoon of oortjes fietst en wees je bewust van gevaar. Bespreek de veiligheid en fiets eventueel een keer mee om zelf ook de situatie goed te ervaren

We houden je op de hoogte…