Koningsweg afgesloten voor auto’s

Van april tot en met oktober 2024 wordt in de Koningsweg aan de kant van de Waterlinieweg een nieuwe Damsluisbrug aangelegd. Deze brug is een onderdeel van een aantal projecten om van Maarschalkerweerd een mooiere omgeving te maken.

Voor fietsers en voetgangers blijft de Koningsweg open. Voor auto’s wordt de weg afgesloten, de omrij-route is voorlangs stadion Galgenwaard. Let op dat deze route drukker wordt, extra uitkijken dus voor alle sporters die veelal met de fiets al naar Kampong komen. Juist ook op de kruising met de Herculeslaan/Weg tot de Wetenschap die er met de herinrichting niet veiliger op is geworden.

Meer over alle projecten in Maarschalkerweerd lees je hier. Voor Kampong is met name Maarschalkerweerd Noord van belang met een betere inrichting voor natuur, stadslandbouw en sportvelden waarover met de gemeente Utrecht intensieve gesprekken plaatsvinden. Ook is er nu een gesprek gestart om het terrein rondom het clubhuis mooier in te richten, binnenkort hopen we daar meer informatie over te kunnen geven.