Overlijden Kampong Erelid Bernard van der Werff

Afgelopen weekend is fervent squasher en Kampong Erelid Bernard van der Werff overleden. Bernard was een zeer bekend gezicht op onze vereniging, begeleidde nieuwe squashers en gaf les aan scholen en is ook penningmeester van de Kampong Federatie geweest. Ook was hij acht jaar lang trainer van een Kampong voetbal team en begeleidde hij sporters bij het Kampong omni toernooi.

Kenmerkend voor Bernard was naast zijn betrokkenheid zijn bescheidenheid. Hij moest weinig hebben van opsmuk, droeg het liefst een oud shirt met gaatjes erin op de baan en hoefde ook niet zo nodig in het middelpunt van de belangstelling te staan.

De uitzondering daarop was de kleedkamer, op de tribune of bij een biertje in het clubhuis. Dan praatte Bernard het liefst honderduit over basketbal, films of gewoon het leven. Op de tribune deelde hij graag – met vileine pretoogjes – een sneer uit aan de scheidsrechter als die in zijn ogen een verkeerde let of stroke gegeven had. 

De laatste jaren, waarin Bernard helaas al ziek was en steeds van pieken naar dalen ging, bleef hij vol optimisme en met incidentele galgenhumor doorgaan. Doorgaan met squashen, doorgaan met lachen en doorgaan met Kampong helpen, tot het echt niet meer ging.

Een bijzonder mooi en aimabel mens is ons ontvallen, we gaan Bernard enorm missen. Een uitgebreid in memoriam van Squash over Bernard tref je hier aan.