Kampong Voetbal heren 1 dendert door naar derde divisie

Wat een prestatie. Na slechts één jaar in de 4e divisie en onder toeziend oog van bijna 1000 toeschouwers promoveert Kampong naar de 3e divisie. JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam werd thuis met 3-0 verslagen.

Het kwik tikte op het hoofdveld van Kampong zondagmiddag maar liefst 30 graden aan. Dat het een slijtageslag zou worden was dus bij voorbaat al duidelijk. De wedstrijd had daardoor even nodig om echt op gang te komen. Jos had na de 1-0 winst in de heenwedstrijd genoeg aan een gelijkspel dus was behoudend en loerde op de counter. Kampong had moeite door het stugge blok van de Amsterdammers heen te komen. 

De wedstrijd kwam pas in de tweede helft echt op gang toen Kampong wat meer druk ging zetten. De ploeg kreeg een aantal goede kansen, waaronder een kiezelharde kopbal van Johannes Noothoven van Goor op de lat. Het bleef lang spannend, tot Jort de Zeeuw in de 86e minuut de bal uit de lucht nam. Zijn eerste poging stuitte op de tegenstander maar in tweede instantie was het raak door zijn geweldige volley. Kampong kon in de resterende minuten niet doordrukken dus er was een verlenging nodig. 

Vlak na de start van de verlenging maakte Kampong de 2-0. Wie anders – het zou een jongensboek kunnen zijn – dan Daan Groot Zwaaftink schoot Kampong naar de overwinning. In zijn laatste wedstrijd na 21 seizoenen in het shirt van het eerste van Kampong.  RTV Utrecht publiceerde er dit stuk al over. Even later maakte Bram van Buuren er nog 3-0 van en zette daarmee de eindstand op het bord. Kampong promoveert, alweer. Gefeliciteerd mannen, wat zijn we trots! De samenvatting is nu ook te zien via het Kampong Youtube kanaal.