Nominaties Kampong Sportman/vrouw van het jaar 2022 bekend 

Sporten op Kampong is een prachtige mix van verschillende sporten, waarbij de topsport de aspiratie voor de breedtesport is. Op Kampong kun je genieten van het zelf sporten en ook de ontwikkelingen van de topteams op de voet volgen. Elk jaar wordt er een Sportman/vrouw van Kampong gekozen die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Een speciale commissie binnen Kampong heeft de schone taak om sporters te nomineren en uiteindelijk een winnaar te kiezen.  

Vanwege Corona is deze prijs voor het laatst uitgereikt in januari 2020. Gelukkig hebben we inmiddels weer veel sportprestaties gezien en daarom wordt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de prijs weer uitgereikt. Alle Kampongleden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.  

De genomineerden voor het jaar 2022 (in alfabetische volgorde) zijn:  

Luna Fokke  

Luna komt sinds 2019 uit voor Kampong Dames 1. Gedreven middenvelder met een neusje voor de goal. Het afgelopen sportjaar was zeer succesvol voor Luna. Met Jong Oranje behaalde ze maar liefst twee medailles: in april een gouden medaille op het (uitgestelde) WK in Zuid-Afrika, en als captain van JO de zilveren plak afgelopen zomer op het EK in Gent. Inmiddels is ze toegevoegd aan de trainingsgroep van Oranje en maakte ze haar debuut in juni. Een prestatie van formaat die deze nominatie meer dan verdiend maakt.  

Daan Groot Zwaaftink 

Daan debuteerde 23 jaar geleden (!) op 16-jarige leeftijd in Kampong Voetbal 1 en heeft een zeer groot aandeel gehad in de kampioenschappen van de afgelopen seizoenen. Met als klap op de vuurpijl het kampioenschap afgelopen zomer waardoor Kampong Voetbal 1 promoveerde naar de 4de divisie (voormalige Hoofdklasse). Daan heeft inmiddels meer dan 250 doelpunten voor Kampong 1 heeft gemaakt….  

Jip Jansen 

Jip is al jaren een zeer betrouwbare kracht in Kampong heren 1 en staat voor veel goals! Als strafcornerkanon is hij onmisbaar in zowel het Nederlands elftal als op de Klapperboom. Hij was in 2022 goed voor een totaal van 40 doelpunten in 45 wedstrijden…  Voor Kampong: 25 officiële duels, 29 doelpunten. Voor Oranje: 20 interlands, 11 doelpunten. Chapeau!  

Allen, van harte gefeliciteerd!

Alle Kampongleden zijn van harte welkom op zondag 8 januari om 16:00 uur, Kampong Clubhuis – nieuwjaarsborrel.  

Midden in het clubhuis, aan één van pilaren, zijn alle sportmannen en -vrouwen van Kampong vereeuwigd. Deze prijs wordt al uitgereikt sinds 1988. Ook online zijn alle winnaars tot nu toe te vinden: Sportman/vrouw van het jaar– SV Kampong