Gezellig drukke Kampong nieuwjaarsbijeenkomst

Na twee corona jaren zonder nieuwjaarsontvangst was het gisteren weer gezellig druk op Kampong, iedereen was er weer aan toe elkaar in een ontspannen verenigingsomgeving te ontmoeten. Ook werden de jaarprijzen voor 2021 en 2022 uitgereikt.

De Tinus Welle prijs voor de vrijwilliger van het jaar ging voor 2021 naar het grasteam van Kampong Cricket. Dit team wordt gevormd door Mark Twemlow, Marc Koch, Sebastian Archbold en Arjen Wiersma en heeft in jarenlange zorg met o.a. Engelse klei, een eigen wegenwals en zorgvuldig maaien een wicket van internationale statuur opgeleverd. Voor 2022 ging de prijs naar Gerard Hoskens, al jarenlang actief voor Kampong hockey en in de laatste jaren de trekker van het RABO Kampong gezonde clubhuis project.

De Tinus Welle prijs onderschrijft nog maar eens het principe van een vereniging dat, anders dan een lidmaatschap bij een sportschool, drijft op de inzet van heel veel vrijwilligers.

Bij de sporters waren de meeste prijzen te verdelen: bij de jeugd werd Kampong MB1 veldhockey vorige zomer op de eigen Klapperboom landskampioen door als een hecht team te opereren waarbij met name het plezier in het spel tot dit geweldige resultaat heeft geleid.

Voor 2021 viel Kampong Cricket Heren 1 in de prijzen, door winst haalde het team met hun promotie na 24 jaar weer de Topklasse, het allerhoogste niveau in het nationale cricket. Ook de zegetocht van Kampong voetbal Heren 1 zet door, in de laatste competitie wedstrijd in de eerste klasse in 2022 werden ze kampioen zodat de mannen nu in de Hoofdklasse (nu omgedoopt tot 4e divisie) spelen. Dit is de eerste keer dat Kampong voetbal op dit niveau speelt.

Sportvrouw van het jaar 2021 werd, mede door Olympisch goud op de zomerspelen in Tokio, Malou Pheninckx die daarna haar jarenlange carrière in Dames 1 hockey in 2022 afsloot. De oorkonde en prijs werden in ontvangst genomen, de wisselbeker bleef even in bezit om daarna door te gaan naar de Sportman van 2022: Daan Groot Zwaaftink, Daan debuteerde op 16 jarige leeftijd in Kampong voetbal 1 en speelt daar na 23 jaar nog steeds in. Hij heeft daar mede de basis gelegd voor de reeks kampioenschappen in de afgelopen jaren, en met meer dan 250 doelpunten voor Heren 1 is Daan ook de onbetwiste topscorer.