Kampong Sportman/vrouw 2019

Wie wordt Kampong Sportman 2019?

Kampongers Robbert Kemperman, Usman Malik en Philip Meulenbroek zijn dit jaar genomineerd voor de prestigieuze jaarlijkse verkiezing tot Sportman van omnivereniging S.V. Kampong.

De winnaar wordt op 5 januari 2020 tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in het Clubhuis bekend gemaakt.
De motivatie achter de nominaties (in alfabetische volgorde) zijn:

Afbeeldingsresultaat voor robbert kemperman kampong"

Robbert Kemperman, beter bekend als Kempie of Mister Backhand, draagt het Kampong-blauw sinds 2012. De middenvelder heeft een neusje voor het maken van onverwachte bewegingen en slimme goals, bij voorkeur met zijn backhand. In de zeven jaar dat Robbert voor Kampong uitkomt is hij uitgegroeid tot een onmisbare speler in het eerste herenhockeyteam. En niet alleen voor Kampong heren 1 weet hij ook dit jaar met zijn focus en verbazingwekkende techniek wekelijks menig tegenstander op het verkeerde been te zetten. Ook voor Nederland heeft Robbert dit jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan plaatsing voor de Olympische Spelen Tokio 2020.

Usman Malik verdient voor het tweede jaar op rij de nominatie voor Sportman van Kampong vanwege de cruciale rol die hij speelde het afgelopen seizoen voor het eerste herenteam van Cricket. Onder zijn leiding en tomeloze inzet voor het team heeft Cricket 1 tot op het allerlaatste moment meegedongen naar het landskampioenschap wat op de valreep niet behaald werd.

Afbeeldingsresultaat voor philip meulenbroek"

Philip Meulenbroek, Flip voor intimi, had al afscheid genomen van Heren 1 hockey. Het was tijd voor focus op zijn maatschappelijke carrière een huwelijk en Kampong Heren 2. Toen het eerste team in de knel kwam door blessureleed, deed Philip wat een man moet doen als je oude team je nodig heeft. Hij keerde terug en hoe! Met 7 doelpunten in 6 wedstrijden leverde Philip een grote bijdrage aan het behalen van de Play Offs.

Deze genomineerden werden gekozen uit een ‘longlist’ van Kampongers, die wij niet ongenoemd willen laten. David Harte, Björn Kellerman, Herman Langendoen en de winnares van vorig jaar Malou Pheninckx completeren de lijst door hun bijzondere prestaties op de velden van Kampong.

De verkiezing van Sportman/vrouw wordt al 32 jaar georganiseerd door de Commissie Sportman/vrouw van Kampong. Deze onafhankelijke commissie bestaat thans uit 23 betrokken leden uit de verschillende takken van sport op Kampong.
Voor de verkiezing komen de leden van de SV Kampong in aanmerking, die in het jaar van de verkiezing de beste sportprestatie hebben verricht (internationaal, nationaal en/of plaatselijk).

De winnende sportman of sportvrouw ontvangt een prijs van 500 euro. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Groenland Counsel.

De prijzen voor de andere genomineerden worden beschikbaar gesteld door Bas Makelaars, Sleper Schilderwerken en Van As Advocaten.

Wij zijn deze sponsoren zeer erkentelijk voor hun bijdragen. Zonder hen waren de prijzen voor Sporter van Kampong niet mogelijk geweest.