Kampong cricket vijfde club met ODI-veld

Kampong cricket heeft afgelopen week het champagneglas kunnen heffen: het hoofdveld met het graswicket van de Utrechtse vereniging heeft de ODI-status toegewezen gekregen.

Vorige week bezocht een ICC-delegatie Kampong voor een officiële inspectie. Een paar seizoenen geleden was de square al een kwartslag gedraaid en uitgebreid, waardoor er nu 14 strips beschikbaar zijn. Tevens verkreeg de club een hoek van het terrein van groenrecycling-bedrijf Agterberg, waardoor aan de afmetingen voor een ODI-veld kon worden voldaan. Ook werd het aantal kleedkamers verhoogd, en verrees er een grote opslagloods voor alle materialen en graswicketmachines.

Richard Reynolds (Anti Corruption Manager ICC) en Chris Broad (Match official ICC) bekeken de Utrechtse locatie, en waren zeer positief over de square, met als gevolg een positieve beoordeling. Kampong is naast VRA, Salland CC, VOC en Voorburg CC de vijfde van de zes graswicketclubs (GWC) die de ODI-status heeft verworven.
Allereerst keek Reynolds vanuit het perspectief van anti-corruptie of Kampong de juiste lay-out had om een grote internationale wedstrijd te kunnen herbergen. Daarna arriveerde Broad, die het vanuit het oogpunt van de sportlogistiek beoordeelde. De positieve uitslag volgde een week later middels een schrijven van ICC’s Clive Hitchcock.

Voorzitter Ulrich Oron is uiterst content met de toekenning van de ODI-status: “Het is een enorme stap voorwaarts voor onze club, en een erkenning voor iedereen die ervoor heeft gezorgd dat onze club is geworden tot wat het nu is“.

Oud-international Floris Jansen, oud-voorzitter en -verenigingsmanager en de huidige pachter van de bar, was al langer bezig met het verwerven van de ODI-status: “We waren er al jaren mee bezig, vanaf het moment dat ik voorzitter werd en dat is nu toch al zo’n 9 jaar geleden. We hebben de accommodatie langzaam uitgebreid, zoals ook de aanbouw bij het clubhuis, en het draaien van de square. Dit is een mooi resultaat van al die inspanningen“.

Op de foto vlnr: Chris Broad (ICC), Richard Reynolds (ICC), Betty Timmer (voorzitter KNCB bestuur), Marc Koch (groundsman), Alex de la Mar (KNCB), Ulrich Oron (voorzitter Kampong), Mark Twemlow (groundsman), Floris Jansen (Kampong).

Meer informatie op: