In Memoriam Fenneke Schutte-Wttewaall

Op 28 april bereikte ons het droevige bericht dat ons Erelid en oprichtster van Kampong Tennis Fenneke Schutte-Wttewaall op 94 jarige leeftijd is overleden.

Fenneke Schutte werd in 1946 lid van Kampong, waar zij begon met het spelen van hockey. Al snel kwam zij terecht in het 1e dames hockeyelftal, waar ze tot 1958 in bleef spelen. Helaas kreeg Fenneke problemen met haar benen en kreeg ze van de dokter te horen dat ze niet meer mocht sporten. Ze bleef zich wel actief inzetten voor Kampong en ontdekte al snel haar liefde voor tennis als scheidsrechter. Ook hier bereikte ze het topniveau en zo was Fenneke voor lange tijd bondsscheidsrechter op het hoogste niveau bij de KNLTB en is ze nog lijnrechter geweest op Wimbledon.

In 1979 richtte ze samen met enkele anderen de afdeling tennis op. “In het begin associeerde iedereen Kampong met hockey, maar inmiddels zijn we ook bekend als tennisclub. Ik doe de ledenadministratie en ik merk dat de omnivereniging heel voordelig voor ons is. Veel nieuwe leden komen hier via een hockeyer die ze kennen. Vandaar dat we nog steeds groeien, in tegenstelling tot veel andere clubs”, vertelt ze in het boek 100 jaar Kampong, begin van deze eeuw. Deze ledenadministratie heeft Fenneke tientallen jaren gedaan en oudere leden van de club weten nog dat ze de tennispas bij haar thuis moesten ophalen.

Vanwege haar verdiensten werd het open toernooi van Kampong Tennis al snel naar haar vernoemd. In 1999 bij het twintigjarig jubileum van SV Kampong Tennis werd zij voor al haar werk geëerd en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Ondanks dat haar gehoor en zicht de laatste jaren sterk achteruit waren gegaan volgde ze de groei en de ontwikkelingen bij Kampong Tennis nog steeds met enthousiasme. In juni 2018 heeft zij ook het vernieuwde tennispark geopend. Verder hield haar vriendenkring haar goed op de hoogte en jaarlijks vierde ze haar verjaardag in het Tennispaviljoen op de eerste vrijdag na haar verjaardag. SV Kampong is Fenneke enorm dankbaar voor haar onbeschrijfelijke inzet en verdiensten voor onze vereniging en wensen alle nabestaanden veel sterkte en kracht toe.