Ondertussen op Kampong

Het zijn rare tijden voor een sportvereniging met een leeg clubhuis en matig bezette velden. Vanuit het vaste vertrouwen dat in 2021 de situatie weer meer naar normaal gaat blijven we de locatie op Kampong verbeteren.

Het interieur in het clubhuis is in samenwerking met Simon en Lukas van Nr.14 veel gezelliger gemaakt: echte planten, leuke zitjes en wat vers geschilderde muren vullen de al eerder aangepaste verlichting aan. We kunnen haast niet wachten tot we weer open mogen om het te laten zien, tot die tijd kun je on-line bij de keuken van Nr.14 bestellen.

Het plein bij de voordeur is met nieuwe banken en een buitenbar in het weekend al wat attractiever gemaakt, met de gemeente zijn we in gesprek om dit nog fraaier in te richten en de wegen op Kampong en de Mytylweg te verbeteren.

Deze week wordt door Twelve begonnen met het vervangen van de veldverlichting door LED lampen zoals deze al bij het hoofdveld van Hockey hangen. LED heeft als voordeel dat het een betere verlichting bij de sport biedt, veel langer meegaat en bovendien meer dan de helft op energiekosten spaart. Daarnaast is het beter te sturen aan de hand van het wedstrijd- en trainingsschema’s en heeft minder strooilicht dus vermindert de overlast op de omgeving. De voetbalvelden zullen het eerst van deze verlichting worden voorzien, tennis en hockey volgen.

Met sponsoren zijn we bezig de contracten te verlengen, Rabobank heeft het sponsorcontract met Kampong hockey verlengd en sponsort nu ook Kampong voetbal, dit komt ook tot uiting in een gezonder aanbod van voeding in het clubhuis. Ook met Vrumona (frisdrank) wordt de sponsoring opnieuw vormgegeven met inzet op gezondere dranken. De besprekingen met Heineken over contractverlenging zijn in volle gang, promotie van Heineken 0.0 inclusief een pilot op tap is de richting die bij een gezonde sportvereniging past.

Daarnaast zijn we met Vivara bezig de mogelijkheden voor het verbeteren van het ecologisch beheer van het sportlandgoed te onderzoeken, bijvoorbeeld door koolmezen te faciliteren met huisjes om de eikenprocessierups te bestrijden. Ook zijn we in samenwerking met het OFU een sportroute door het hele gebied op aan het zetten met extra sporttoestellen op het terrein.

2020 gaat niet de boeken is als het meest sportieve jaar, voor 2021 blijven we werken aan de missie van Kampong om voorop te lopen als meest innovatieve sportvereniging. We hopen gauw weer open te gaan.