Kampong hijst de regenboog vlag

Omdat de intolerantie in de wereld lijkt toe te nemen en de LBHTI belangen door sommige regimes wordt aangewend om de vrijheden van de vrije wereld ter discussie te stellen, is het juist nu belangrijk om gezamenlijk te staan voor onze vrijheid. Daar hoort als eerste bij dat iedereen kan zijn wie het/hij/zij wil zijn. En zich mag kleden zonder voorschriften en wonen in een land met een eigen identiteit zonder aangevallen te worden.

Maar ook dat we met zijn allen in onze eigen omgeving, en sport leent zich daar bij uitstek voor, zorg dragen dat er een sfeer is waar iedereen zich veilig en vertrouwd voelt. Heel concreet hoorden we hoe een speler een andere speler erop aanspraak toen die wat scheldtermen bezigde. Zo kunnen we staan voor onze vrijheden en deze beschermen. Met trots en vertrouwen hijst Kampong daarom de regenboogvlag.

Graag brengen we ook de workshop Sport voor iedereen onder de aandacht die op 9 november wordt gehouden, meer info daarover vind je hier. Ook is deze film erg interessant.