Kampong Cricket seizoen weer volop gestart

Van 1 mei tot 1 september worden de grasvelden van Kampong, waar in de rest van het seizoen voetbal gebruik van maakt, ingezet voor Kampong Cricket. Cricket is een relaxte sport, vindt overdag plaats en wedstrijden kunnen wel 6 a 7 uur duren.

Kampong Cricket is de laatste jaren enorm gegroeid zodat ze nu, net als bij Kampong Tennis, een ledenstop in hebben moeten stellen. De cricketers bij Kampong zijn zeer internationaal en omdat het veld nu een ODI status heeft werd afgelopen jaar een wereldcup wedstrijd tegen Ierland op Kampong gespeeld.

Het cricket seizoen is kort, vanaf 1 september gaan ze weer de kooi in (naast het cricket clubhuis) om verder te trainen op batten, fielden en bowlen en kunnen de voetballers weer de velden op. Zo wordt maximaal van de veldcapaciteit gebruik gemaakt. Wel blijft de grascommissie van Cricket dan de wicket verzorgen en koesteren.

Wil je meer weten over cricket, publiek is toegestaan bij de wedstrijden en op de Domeinen lopen altijd wel enthousiaste cricketers rond die je meer over de sport kunnen vertellen.