In memoriam Huub van de Pavert

Op 2 november is ons Erelid en Kamponger in hart en nieren Huub van de Pavert overleden. Kyra Stefels van voetbal en Gerrit van Noortwijk van jeu de boules herinneren Huub:

Huub was van jongs af Kampong-lid en heeft dat maar liefst 75 jaar volgehouden.

In eerste instantie als voetballer waar hij bekend stond als een harde werker en een bijtertje. En een enthousiast lid van het tweede zaterdag elftal.

Ook buiten het veld was Huub al snel actief. Zo was hij eind jaren 50 lid van de voetbalcommissie. Deze commissie maakte de opstellingen van de elftallen (inclusief het eerste). De trainer was er in die tijd om trainingen te geven! Deze vaardigheid en ervaring heeft hij ook in latere jaren nog vaak meegenomen naar de bestuurskamer van Kampong Voetbal bij de voorbeschouwing en de nazit.

Later werd Huub voorzitter van Kampong Voetbal en voorzitter van de exploitatiecommissie van het clubhuis. Ook was hij de trekker van het project van de bouw van de Kampong-tribune aan de voetbalzijde die nu zo mooi in het nieuwe clubhuis is opgenomen. 

Een vaste plek op deze tribune is voor Huub gereserveerd, want hij was een vaste bezoeker van de wedstrijden van het eerste elftal van Kampong Voetbal. Hij kent de jongens die er spelen, weet wat ze beweegt en maakt op deze zondagen graag een praatje met spelers en staf. Ook in de bestuurskamer van Voetbal was Huub op zondag een welkome gast. Zijn verhalen en ervaring kleurden een voetbalzondag altijd een beetje extra blauw.

In 1986 richtte Huub Kampong Jeu de Boules op. De eerste jaren was hij president en mede daardoor werd de club de gezellige ontmoetingsplaats die het nu nog steeds is. Daarnaast gaf Huub jarenlang clinics waarbij clubjes en gezelschappen werden ingewijd in de wereld van de jeu de boules sport. Hij speelde tot voor kort in het eerste wedstrijdteam.

Als Huub er was, was het altijd gezellig. Kampong wenst de familie van Huub alle sterkte toe.