Draag die band en meet je bloeddruk

Veel mensen in Nederland hebben een hoge bloeddruk zonder dat zelf te weten. Een hoge bloeddruk is één van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Door deze ziekten in een vroeg stadium op te sporen en te behandelen, kunnen ernstige gevolgen zoals nierfalen, een beroerte of een hartinfarct worden voorkomen.

Om dit belang te onderstrepen spelen de aanvoerders van FC Utrecht en 700 aanvoerders en topsporters van de FC Utrecht partnerclubs dit weekend met de speciale aanvoerdersband. Ook zullen op zaterdag om 13.30 twee spelers van FC Utrecht op Kampong aanwezig zijn om het belang van het bloeddruk meten te onderstrepen.

Deze samenwerking met het UMC en de Hartstichting ondersteunt Kampong graag, in de woorden van Thijs van Es, voormalig Kampong voorzitter en nu Algemeen Directeur van FC Utrecht “Wij zetten ons vanuit het hart in voor de community, daarbij staat een ieders fitheid en vitaliteit voor ons voorop. Samen zorgen wij voor een vitaler Utrecht.” Meer over het belang van het meten van je bloeddruk vind je hier.